Back-up oplossingen

Hoe zorg ik voor een goede backup en wat is het nut?

Een back-up kan gaan van een eenvoudige kopie op een USB-Stick of externe USB-Disk tot een automatische netwerkoplossing voor één of meerdere PC’s. We zetten de mogelijkheden even op een rij:

1. Eenvoudige kopie van de documenten

U neemt regelmatig een kopie van de belangrijkste documenten op een usbstick of disk. U koppelt na de kopie de disk af en steekt die veilig weg. De kopie gebeurd door middel van de back-up optie binnenin Windows.

Bij een crash, moet u de PC herinstalleren alsook alle programma’s, daarna kan u de documenten vanop de externe usb-stick of -disk terugzetten.

Kostprijs: De prijs van een stick of disk.

2a. Semiautomatische back-up op USBDisk

U koopt een WD Element 1TB of 2TB usbdisk. Daarop zit software om uw computer te back-uppen. Na de back-up koppelt u telkens de USBDisk af en bergt die veilig op.

Bij een crash volgt u hetzelfde scenario als bij punt 1.

Kostprijs, de prijs van de USB-Disk, een 2TB kost ong 99€.

2b. Semi-automatische back-up op USBdisk

Zelfde als 2a maar met Acronis back-up software.

Bij een crash kan u de volledige pc op een mum van tijd terugzetten en start hij weer op als voordien.

Kostprijs: USB-Disk + Acronis backup Sofware
2TB (ong 99€) + Software (ong 70€)

3. Volautomatische back-up

Hierbij maken we gebruik van een NAS, dat is een harddisk die zich in het netwerk bevindt.
Met de acronis back-up software kan u dan één of meerdere PC’s op een vast tijdstip back-uppen. Dit gebeurt volledig op de achtergrond en u kan gewoon doorwerken.

De disk is enkel bereikbaar via de acronis software en dus veilig voor een virusaanval.

Bij een crash kan de volledige PC in één keer worden teruggezet.

Kostprijs:

De kostprijs is afhankelijk van hoe groot de NAS moet zijn en hoeveel PC’s er moeten geback-upt worden. Als u hierin geïnteresseerd bent dan kan u best even contact met me opnemen dan bezorg ik u een oplossing op maat van uw bedrijf.

Voor een standaard PC met max 300GB in gebruik, kan je bv met een NAS van 4TB volstaan en inclusief de software voor 1 PC komt dat dan op ongeveer 800€ inclusief installatie en configuratie bij u thuis of op kantoor.

Voor bijvoorbeeld 3 PC’s met een NAS van 8TB uitbreidbaar tot 12TB bedraagt de kostprijs ongeveer 1350€ inclusief installatie en configuratie.

 Al eens aan gedacht wat het u zou kosten als u uw data kwijt bent??